måndag 9 juli 2012

Flädersaftreceptet!

Här kommer mitt favorit recept på Flädersaft. Jag tänker att om jag skriver in det här så vet jag vart det är nästa år och slipper jaga runt hela hemmet på jakt efter den lilla lappen med receptet. Fiffigt!!


Ingredienser 40 st fläderblomsklasar
3-4 st citroner beroende på storlek och vad man tycker om
3 l vatten
75 g citronsyra
2 kg strösocker

Tillagning
1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Koka upp vatten, och socker.
2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.
3.Tillsätt citronskivor, citronsyra i blandningen.
4. Täck över med  och låt stå svalt ca 4 dygn.
5. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

Ska försöka hinna plocka några fler blommor och göra en laddning till innan de blommar över, annars har jag sparat blommor i frysen. De ska jag göra saft på i vinter när man kan behöva känna smaken av sommar. Det är bara att plocka fram blommorna och göra precis som med de färska.
Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Hej och tack för din fina kommentar hos mig! Den värmde verkligen. Jag har inte varit inne hos er, mina favoriter, på länge så nu ska jag kolla vad du haft för dig :) Bloggrutinen har verkligen försvunnit för mig och därför var jag så klantig att jag råkade radera din kommentar efter att ha läst den! Det var absolut inte med flit, bara ren klantighet...
    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss, ja det blir lite knasigt ibland. Menade i alla fall allt jag skrev! Kram!

      Radera
  2. Mycket smart att skriva ner receptet här!
    Kanske kommer jag ihåg det också nästa år. ;-)

    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera