torsdag 12 juli 2012

Gruff!

Oftast är allt frid och fröjd hemma i hönsgården!
Men i bland har ju inte grabbarna riktigt samma uppfattning om saker och ting.


Grabbarna gruffar, och hönorna tröttar på dem.
Vems fru är det egentligen?????


Ibland vinner man.....


Och ibland förlorar man och går iväg och surar en stund.


Det blir sådär i bland när man har flera tuppar.

10 kommentarer:

 1. Suck så fjantiga tuppar är ibland :)) Jag sa till en kompis idag att om det inte vore för att jag vill höra tuppen gala över ängarna och kanske få kycklingar nästa sommar så skulle jag gärna vara utan fjantiga tuppar :) Fast fina är de ju förstås..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ha, ja visst är det så. Men i bland undrar man ju hur eller OM de tänker överhuvudtaget. Minsta lilla sak kan tydligen vara jätte farlig. Och flocken måste till varje pris försvåras mot plastkrukor och andra farliga saker. Men vackra är de, och skyddar flocken för de "riktiga" farorna gör de också. Ha det gott!

   Radera
 2. Åhh, egna höns! Min dröm... som nog bara får vara en dröm...

  Kul att du vill vara med i min utlottning! Nu ska jag nosa runt hos dej!

  Ha en härlig helg!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag också.. men sen gick det inte att motstå längre. Har inte ångrat MIG en sekund. Kram och välkommen hit!

   Radera
 3. Svar
  1. Japp, typiskt killar tydligen oavsett vilken sorts killar ;)

   Radera
 4. Det kan inte vara helt lätt... Men söta är de!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Inte bara tuppar slåss. Igår rök två av mina hönor, som går med kycklingar, ihop. Det blev ett väldans rabalder. Då ryckte fjärdetuppen ut. Han särade effektivt på damerna och tog ett rejält nacksving på en av dem. Tryckte ned henne med näbben mot marken tills hon var helt stilla, sedan fick hon gå igen. Inget mer bråk där, inte. Trots att jag har haft höns i över 20 år har jag faktiskt inte lyckats se dem lösa ett hönsbråk på det effektiva sättet. Även om det förstås har inträffat många gånger förr. Oftast särar förstetuppen kombatanterna åt och därmed är det bra.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande att se. Trodde faktiskt inte de läste gruff så smidigt. Tupparna gör ett kanon jobb att hålla hönorna sams, de avbryter alla dispyter. Synd bara att de inte tillämpar det på sig själva.
   Ha det bra!

   Radera