onsdag 13 juni 2012

Rabarber saft!



Nu börjar vi se ljuset i slutet på tunneln!
Köket är snart klart. Bänkskivorna är gjutna och i kväll får vi se om vi lyckades med dem eller om det bara är att börja om.
Vi håller tummarna för att de blir så bra som vi hoppats på.

I dag gjorde vi hur som helst rabarber saft!
Det är inte enkelt....när man inte har något kök, ska ni veta.
Allt är ju nedpackat, men saft skulle det bli endå.
Nöjda vart vi, så här får ni receptet.

2l rabarber delade i bitar
1l vatten att koka rabarberna i.
Koka upp och låt rabarberna rinna av. 
Koka upp "saften" tillsammans med 5 dl strösocker per avrunnen liter "saft".
Ta av saften från spisen och smaka......
Tillsätt saften av 1-2pressade citroner efter tycke och smak.
Tillsätt Natriumbensoat om du vill att saften ska hålla sig länge , jag struntade i det ...för den här saften kommer gå åt!!!!


 God saft!!
Nu ska jag gå ut och foto hönsen med världens bästa dotter.

Ha en bra dag!

5 kommentarer:

  1. Vacker färg på saften. Det här ska jag testa!

    SvaraRadera
  2. Ja den blev jätte god. En halv flaska försvann på en gång.

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott! Jag får farmor-känsla av rabarbersaft :)

    Hoppas det gick bra att fota hönsen!

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss, jo visst gick det bra att fota hönsen. fast de är ju inte speciellt samarbetsvilliga.
      Kram!

      Radera
  4. Härligt! Ser supergod ut! Man blir verkligen sugen.

    SvaraRadera